Apa itu Unifi

Unifi adalah perkhidmatan jalur lebar (Broadband) yang menggunakan gentian optik, yang menawarkan perkhidmatan tiga serangkai (triple-play service) iaitu akses kepada Internet berkelajuan tinggi, VoIP (telefon), dan IPTV (perkhidmatan television) kepada kediaman pelanggan. Perkhidmatan ini menggunakan penyambungan FTTH (Fiber to the home) iaitu gentian optik di sambung terus kepada kediaman pelanggan dan mampu menampung sehingga 1GBps.

Kelebihan UniFi

  • Memuat turun filem berkualiti DVD dan HD dan klip video muzik dalam tempoh yang singkat.
  • Nikmati TV melalui jalur lebar (IPTV-Internet Protokol Televisyen) di mana saluran TV boleh diakses melalui rangkaian tersendiri dalam format definisi tinggi (HD) dengan kestabilan yang tinggi. IPTV juga menawarkan kandungan interaktif melalui ciri video atas permintaan (Video-On-Demand).
  • Bekerja dari rumah dan terus berhubung dengan pejabat, pelanggan atau rakan perniagaan di mana sahaja di dunia dalam masa sebenar melalui sambungan internet, video dan telefon kelajuan tinggi.
  • Nikmati membeli-belah dan e-dagang pengalaman lebih kaya dan selamat tanpa perlu meninggalkan rumah dengan melayari kedai maya dalam talian.
  • Bermain permainan dalam talian dalam resolusi tinggi dengan orang-orang dari seluruh dunia.
  • Kaji dalam talian dan mengambil bahagian dalam perbincangan kelas maya dengan tutor dari seluruh dunia dan membuat penyelidikan yang cekap dengan memuat turun buku-buku, jurnal dan majalah lebih cepat.

 

Daftar Unifi Disini Untuk Kediaman / Perniagaan